Oldal kiválasztása

WhatsApp, Instagram és Facebook leállt – jelentős zavarok a weben

A Facebook internetes platform körülbelül egy órája nem működik – és az Instagram és a WhatsApp üzenetküldő is leállt egy meghibásodás miatt.

Körülbelül 17.30 óta nem működnek ezek a platformok. Az Instagram közösségi hálózat profiljai és a bennük található képek nem tölthetők be, a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson pedig nincs megerősítés az üzenetek elküldéséről – csak egy kis óra jelenik meg az üzenetek alatt.

A hibaüzenetek már körülbelül egy órája halmozódnak a különböző hibaportálokon.

Meghibásodás a Facebook, az Instagram és a Whatsapp esetében

Csak a WhatsApp üzenetküldő alkalmazás esetében 17:50-kor körülbelül 150 000 hibaüzenet érkezett.

Nagyjából ugyanebben az időben a két közösségi médiaplatform, az Instagram és a Facebook egyenként mintegy 50 000 bejelentést regisztrált a zavarokról.

Frissítés: Körülbelül egy órával később még mindig érkeznek jelentések a fennakadásokról, és a probléma még mindig nem oldódott meg.

WhatsAppDown és FacebookDown trend a Twitteren

A #facebookdown és a #whatsappdown hashtagek nem meglepő módon jelenleg a Twitteren trendi témák. Egyelőre nem világos, hogy az Instagram, a Facebook és a WhatsApp platformok meddig maradnak le, mivel a zavarokról szóló jelentések egyre csak gyűlnek.

Legalábbis egyesek humorral veszik a dolgot: miközben a fiatalok felháborodottan kiáltoznak a sajnálatosan hiányzó Instagram nevű gyógyszerért a bomlasztó portálok komment rovatában, a Twitter-felhasználók máris mémeket készítenek, amelyeken a Facebook-főnök Mark Zuckerberg „próbálja megmenteni a helyzetet”:

„5xx Server Error” az Instagramon

Aki megpróbálja elérni az Instagram közösségi hálózatot, jelenleg csak az „5xx Server Error” hibaüzenetet kapja némi betöltési idő után a böngészőben. Eközben, ha megpróbálja betölteni az Instagram tartalmát a szokásos módon az alkalmazáson keresztül, a profilok üresek maradnak: „A tartalom nem tölthető be” – szól az üzenet.