Oldal kiválasztása

A POCO, a Xiaomi alvállalata most mutatta be az új X4 GT-t. Szép, ahogy a néhány hónappal ezelőtti LITTLE F4 GT is, és nagy hangsúlyt fektettek a teljesítményre és a játékélményre, ahogyan az X4 GT esetében is.
Többek között nagy teljesítményt kínál egy viszonylag alacsony árért Proprocesszor, nagy akkumulátor, nagy felbontású kamera és még sok más. Minden információval rendelkezünk.

Külső
A POCO X4 GT a Kínában már bemutatott Redmi Note 11T Pro+ európai változata. Kívülről a jelenlegi Realme okostelefonokhoz, például a Realme 9 Pro+-hoz hasonló megjelenésre támaszkodik, hasonló. A test színéből három kamera emelkedik ki. A 6,6 hüvelykes kijelzővel és a 200 grammos tömeggel biztosan nem egy kis, könnyű okostelefonról van szó. Három színben kapható: kék, ezüst és fekete.

Az előlapon, az előtte lévő POCO X3-hoz hasonlóan, egy 20,5 x 9-es formátumú LCD-képernyő található. Ez 144 Hertz-es frissítési frekvenciát kínál, amely hét fokozatban csökkenthető az energiatakarékosság érdekében. A POCO X4 GT 500 nits maximális fényerőt támogat, a kijelző Full-HD Plus felbontású, és Corning Gorilla Glass 5 üveg védi. A hangzáshoz Dolby Atmos-t támogató sztereó hangszórókat is beszereltek. A haptikus visszajelzéshez kiváló minőségű X-tengelyes rezgőmotor is rendelkezésre áll.

Belső adatok és jellemzők
A POCO X4 GT belsejében a Realme GT NEO 3-hoz hasonlóan a MediaTek Dimension 8100 Proprocesszor dolgozik. Ez egy nagyon erős és hatékony egy Proprocesszor, amelyet a TSMC gyártott öt nanométeres eljárással. A telefon természetesen a chipkészletnek köszönhetően támogatja a legújabb 5G mobilkommunikációs szabványt és a WLAN 6-ot is. Emellett mindig van nyolc gigabájt LPDDR5 RAM és 128 vagy 256 gigabájt tömeges tároló. Az, hogy az okostelefon már nem csak hat gigabájt RAM-mal indul az alapkonfigurációban, mindenképpen dicséretes. Az okostelefon a LiquidCool Technology 2.0 technológiával is rendelkezik a hő hatékony elvezetése érdekében.

A készüléket egy 5.080 mAh kapacitású akkumulátor táplálja, amely 67 wattal nagyon gyorsan tölthető. A gyártó hivatalos tájékoztatása szerint a teljes feltöltés 46 percet vesz igénybe. Szoftveres oldalon már itt is az Android 12-es felhasználói felületet használják a MIUI 13-mal és a POCO Launcherrel.

Kameraoldalon az okostelefon 64 megapixeles felbontású főkamerával rendelkezik, az érzékelő 1/1,72 hüvelykes, és a POCO F4 GT-vel ellentétben optikai képstabilizátor nélkül érkezik. Van még egy ultraszéles látószögű kamera nyolc megapixeles, 120 fokos látómezővel és egy tipikus makró kamera, nagyon alacsony felbontással.